Bryllupsrejse – New York kombineret med de sydøstlige Caribien

Vi startede med 5 nætter i New York med lækker mad og masser af shopping! Derefter 8 nætter i den allersydligste del af Caribien, der hedder St. Vincent og Grenadinerne.

Vi var først 3 nætter på resort på Bequia, der ligger lige syd for hovedøen. Der var nedgang til privat strand, det var indbegrebet af paradis – især fordi vi havde det helt for os selv!

Dernæst var vi 3½ døgn på en 40 fods katamaran hos et sydafrikansk par i 50´erne. De har sejlet i Caribien i flere år og tager chartergæster med ind imellem som en indtægtskilde. De gør det dog ligeså meget fordi de synes det er hyggeligt og interessant og de har altid kun et enkelt par/familie med ad gangen. Vi får stadig mails fra dem ind imellem.

Vi blev sat af på Union Island, der er den sydligste af Grenadinerne og stort set u-turistet. Vi boede på All inclusive resort i 2 nætter og havde det hele for os selv.

Den bedste oplevelse var helt klart dagene på katamaran i Caribien – på trods af orkanen Tomas! Det var ren afslapning, ejerne/værterne var vildt søde, vi fik hjemmelavet mad og følte os generelt virkelig tilpas og hjemme. Undervejs snorklede vi flere gange. Først korte ture ud for Bequia – der er det vildeste og flotteste liv under vandet med farvestrålende fisk overalt. Senere snorklede vi med havskildpadder i Tobago Cays og selvom orkanen havde gjort vandet lidt uklart, var det en fantastisk oplevelse, at være så tæt på de fascinerende dyr!

Gik der noget galt

Tja, det kan man vel godt kalde det… Vi skulle være 3½ døgn på en 40 fods katamaran i Caribien, men endte med at bruge de første 2½ døgn på at ligge for anker på Bequia, mens vi ventede på at orkanen Tomas skulle passere. Orkansæsonen var officielt ovre og derudover var det faktisk første gang i 60 år, at en orkan ramte præcis det område. Det var også værtsparrets første orkanoplevelse, hvilket gjorde det endnu mere særligt. Det var selvfølgelig vildt ærgerligt, men vi tog det som en oplevelse og vælger at se det som et ekstra krydderi på vores meget særlige bryllupsrejse.

Once in a lifetime’ arrangerede alle flybilletter og hele rejsen i Caribien. De var virkelig søde og hjælpsomme og via mail og telefon lavede vi flere ændringer og tilpasninger, før vi endelig var helt tilfredse med planerne. De har selv rejst meget i Caribien og et af de steder vi boede, kendte de personligt ejerne, der var danske. Faktisk ringede denne ejer til mig 14 dage før vi skulle afsted og spurgte om vi havde nogen særlige ønsker til mad/drikke, da det var et all inclusive resort!

Vi valgte selv at finde overnatning i New York.

Budget – 21.000 for alle flybilletter og 20.200 for rejsen i Caribien fra vi landede på Bequia til vi forlod Union Island. Det er med fuld pension på båden og på Amerindi Hotel på Union Island – det vil sige 5 ud af 8 nætter.

Vi fandt selv hostel i NY – vi gav 3.600 kr. for 5 nætter.

Rejsetid – Vi fløj direkte Kbh – Heathrow – NY – det tog ca. 11 timer inkl. ventetid. NY – Barbados tager 5 timer og Barbados – Bequia tager en times tid i propelfly. Turen hjem via Union Island – Barbados – London – Kbh tog 23 timer inkl. ventetid.

Vi valgte netop denne destination for vores bryllupsrejse fordi Ingen af os er til 14 dages daseferie på det samme resort – der skal ske noget. Vi ville gerne et varmt sted hen og var ret hurtigt enige om Caribien, selvom vi også overvejede Hawaii – primært fordi det ikke var helt så langt væk. Vi valgte den sydlige del af Caribien, da den slet ikke er så turistet som den nordlige del (Bahamas, De Vestindiske Øer mv.) Vi lavede stop i New York først, da Søren aldrig havde været der og vi begge er glade for storby-ferie.

Gode råd til par der overvejer denne destination for deres bryllupsrejse – Højsæsonen i Caribien starter 1/11 (når Hurricane Season slutter). Vi ankom til Caribien lige omkring 1/11, hvilket betød, at vi boede stort set alene på begge resorts. Det er der selvfølgelig også en charme i, men det kan også godt være lidt spøgelsesagtigt og vældig specielt, at folk kun er på arbejde, fordi man er der.

Orkanerne rammer stort set kun det nordlige Caribien, men vores historie bekræfter jo netop, at man ikke kan vide sig sikker.

St. Vincent og Grenadinerne er meget grønne udi turisme. F.eks. har Union Island (der ligger længst væk fra hovedøen) fået asfalteret vejene indenfor de sidste 4 år og lufthavnen, der mest bare var et hus, er fra 1995. Man bliver kigget på af de indfødte og man skal ikke gå rundt helt alene – slet ikke som kvinde. Vi gik rundt sammen og det var der ikke noget problem i.

Det er dyrere at tage til Caribien end f.eks. Thailand, men den sydlige del er klart billigere end den nordlige. Desværre er det jo så noget dyrere (og mere besværligt) at komme dertil.

Generelt er Caribien et smukt sted og vi vil rigtig gerne tilbage 🙂

Susanne og Søren