Med børnene på Ø-hop i Caribien

De mange forskellige øer og småstater i det sydøstlige Caribien bør besøges som en ø-hop tur, inkl. sejlture, færger etc. Sammen med mine bedste rejsefæller: min smukke hustru Annelise og drengene Elias og Samuel på 6 og 5 år.
Vi fløj til Tobago, rejste øen rundt på 4 dage – masser af fisk og strande – med lidt jungle på midten som adspredelse. Videre med fly til Grenada, hvor vi fik 4 dage med mere privatliv – her er næsten ingen turister. Hovedstaden St. Georges er den kønneste by, fyldt med gamle kolonibygninger og et forrygende marked. Da de stort set lever af Muskatnøds eksport, fik vi naturligvis muskat i alt – fra grillet fisk til is og hummer…og top-dykning, inkl. en undervands skulpturpark!
Videre til St. Lucia, hvor vi mest brugte tid på regnskoven, bl.a. kan man køre med tog henover trætoppene på øens næsthøjeste bjerg. Herfra påmønstrede vi en 52-fods katamaran, sejlet af et par Canadiere og oplevede gros og petit Piton fra vandsiden i solnedgang. Det er 2 pyramideformede bjerge beklædt med regnskov. Vi sejlede videre over strædet til St. Vincent og Grenadinerne, lagde til på den meget smukke og pænt uberørte Bequia. Herefter besøgte vi Mayreau, hvor man kan spise frisk fanget languster stegt i egen skal (ja, på skalsiden, så den bevarer saft og kraft) inden et besøg på Tobago Cays, 5 små fredede øer fyldt med leguaner, havskildpadder og masser af fiskeliv.
Vi havde endog det store held 2 gange at få besøg af en stor flok delfiner, der helt frivilligt lavede et fantastisk show for os – 15-20 dyr, der svømmede med vores båd i over 20 min.
Vi sluttede på Barbados, her er langt flere turister, men til gengæld er det nok her, man føler sig mest velkommen – specialt på fiskemarkedet i Oistin, hvor de lokale hver lørdag holder en fest uden lige i Caribien – og man er med som gæst. Den lokale øl hedder bank og nydes fint iskold med en flyvefiskesandwich.

Vi skal klart tilbage til Caribien.

Kan klart anbefales med børn og for de søstærke.

Michael