Ø-hop Barbados, Grenada og St. Vincent og Grenadinerne

Vi havde en fuldstændig fantastisk og vidunderlig tur, der på alle måder levede op til forventningerne og mere til – det var virkelig en “Once in a lifetime” tur, og helt klart et “maybe twice”! Alt fungerede perfekt, inkl. de på forhånd aftalte chauffører hhv. Rock på Grenada og Desmond på St. Vincent. Rock var et kapitel for sig, idet han var en uudtømmelig informationskilde, både hvad angår Grenadas historie og Rastafarikulturen.
På Barbados fik vi hyret en lokal chauffør, og havde i øvrigt her et dejligt ophold, ikke mindst da vi besøgte Oistins (den lille fiskerflække med gang i den fredag og lørdag aften), hvor vi endte midt i en flok lokale, der sad og hyggede sig til DJ musik med reggae. Og Harrisons Caves var en overvældende og helt fantastisk oplevelse. Vi fik desuden også besøgt Mount Gay Rum Destilleri, hvilket vi absolut ikke fortrød.
Grenada var nok vores favorit ophold, hvis vi ser bort fra Carriacou. Grand Anse Beach er uden sammenligning den mest imponerende strand, vi har set i forhold til såvel længde som skønhed. Her havde vi i øvrigt fornøjelsen af at købe Jerk Chicken og øl af nogle lokale, som prajede os, da vi var på vej tilbage til Flamboyant efter at have indtaget en sundowner i form af rum punch. Så vi sad på stranden i mørket og nød vores mad, mens vi kunne høre de før omtalte lokale have gang i en højlydt samtale, og der hang en sødlig odeur i luften af de lokales indtag af ganja. Turen tilbage gik uden problemer, og vi fandt i det hele taget ud af, at man sagtens kunne færdes alene til fods efter mørkets frembrud (også på Barbados). Vi fik også set vandfald i regnskoven, en muskatnødfabrik samt nationalparken midt på øen.
Vi er i øvrigt meget glade for at have oplevet Carriacou, tak for jeres insisteren på, at vi skulle opleve denne fantastiske og meget chamerende ø – ikke mindst den helt fantastiske Paradise Beach, for ej at forglemme det idylliske Boggles Round House Cottages, hvor værtinden viste sig yderst handlekraftig og kundeorienteret, idet hun havde foretaget en dobbeltbooking, så vi fik den ene af vores to overnatninger på øen på Grand View Hotel – vel at mærke uden ekstra udgifter for os. Kogekunsten på Boggles Round House var helt eminent, og vi fik en sublim hummeranretning der.
Sejlturen fra Carriacou til St. Vincent var også helt fantastisk. Skipper og hans kæreste, hhv. Chris Keenan og Manuela, var nogle rigtig hyggelige mennesker og yderst kompetente sejlere. De anbefalede os en hummermiddag ved Tobago Cays, hvilket vi på ingen måde fortrød – det var overvældende såvel i mængden af hummer som i de nærmest paradisiske omgivelser!
Vi nåede at se en smule af Bequia, inden vi skulle videre mod St. Vincent og besøgte bl.a. et sted, hvor de opdrættede skildpadder til senere udsætning i havet. Selve sejlturen til St. Vincent var absolut heller ikke kedelig. Vi konstaterede bl.a., at færgen vi sejlede med, var en gammel norsk færge, der havde sejlet ved Lofoten. Og færgen nåede at få motorstop hele to gange på turen til St. Vincent midt i noget ret heftig søgang, så der fik vi fuld valuta for pengene.
På St. Vincent stod den primært på afslapning, men vi nåede da at se naturparken ved Wallilabu, hvor vi også så resterne af filmsettet fra den første Pirates of the Caribbean film.
Vi nåede også både på Grenada og St. Vincent at besøge nogle ydmyge lokale restauranter, hvor vi var de eneste turister. Der fik vi den helt ægte oplevelse af Caribien.

Vi er utroligt glade for, at vi fik arrangeret vores tur gennem jer og har benyttet enhver given lejlighed til at anbefale jer som rejsearrangør til rejser til Caribien.

Tusind tak for en fantastisk oplevelse!

Mange hilsner Dorte & René