Antigua & Barbuda

Antigua & Barbuda er placeret i midten af Leeward-øerne i det østlige Caribien.
Antigua er den største af de engelsktalende Leeward Islands på 281 km² og øens højeste punkt er Mount Obama (tidligere Boggy Peak) på 402 meter over havets overflade. Barbuda er en flad koral ø. Nationen omfatter også den lille ubeboede ø Redonda, der nu er et naturreservat. Befolkningstallet er cirka 68.000, og dets hovedstad er St. Johns på Antigua.
Klimaet er tropisk havklima og temperaturen varierer ikke ret meget hen over året. Årlige nedbør er gennemsnitligt kun 114 cm, hvilket gør den til den mest solrige af de østlige Caribiske Øer. De nordøstlige passatvinde er næsten konstante og luftfugtigheden er lav hele året rundt.

Antigua har sin helt egen fantastiske historie. Start med English Harbor.

I begyndelsen af det attende århundrede, så den britiske Royal Navy den strategiske betydning af English Harbour. Stedet var ideelt til at beskytte skibe fra orkaner og strategisk godt beliggende til overvågning af den franske flådes aktivitet. Gennem hele det attende århundrede, voksede skibsværftet i betydning, da det var den eneste havn i det østlige Caribien, der var stor nok til at foretage skibsreparationer på de mange handels- og krigsskibe.

Fra 1784 til 1787, tjente den britiske helt fra Trafalgar, Horatio Nelson, som kaptajn på H.M.S Boreas, der blev sendt til Antigua for at håndhæve de britiske love i kolonierne. Da restaureringen af skibsværftet begyndte i 1950’erne, blev det selvfølgelig omdøbt til Nelsons Dockyard til ære for de år, han tilbragte i Antigua.
Et besøg på Dockyard Museum giver et godt indblik i fortidens mysterier. I området omkring skibsværftet, tilbyder en række hoteller fem-stjernet indkvartering. I skibsværftsområdet finder man også lokale virksomheder, herunder gavebutikker, kunstgallerier og restauranter.

  • Hawksbill by Rex Hotel
  • Cocos
  • Sibony Beach Hotel
  • Dykning
  • Snorkling
  • Golf

 

Inspiration