Familietur til Guadeloupe og Tobago

Endnu en veloverstået rejse med store oplevelser og indtryk der holder resten af livet!

For to år siden da vi første gang rejste til Caribien med ”Once in a lifetime” var der ikke “plads” til Guadeloupe i vores rundrejse og oveni dette manglede vi at se Leatherback Turtles på Tobago, så der var allerede dengang grobund for en “maybe twice”.

Vi (mor, far og tre store børn på hhv 20, 17 og 16 år) var på denne rejse så privilegeret at kunne leje en privat villa i St. Francois på Grande Terre delen af Guadeloupe i 9 dage. Herefter havde once in a lifetime arrangeret 5 overnatninger på Tendacayou på Basse Terre. Tendacayou er et Ecolodge og et anderledes sted, men netop derfor var vores valg faldet på “Chautau Mango” et 6 personers træhus i flere etager med åbne vægge, ingen dører, udendørs bad/toilet, egen jacuzzi og som forbindelse mellem rummene går man på trapper/gange som er bygget i et stort mangotræ. En stor og speciel oplevelse – også den nat vi havde voldsomt uvejr med lyn og torden. På Tendacayou har de en lækker restaurant, der serverer meget veltilberedt og velsmagende mad, så det kan klart anbefales at benytte sig af at spise på stedet.
Vi lejede bil i de 14 dage vi boede på Guadeloupe og det gjorde vi kom godt rundt på øen og så/oplevede mange af de ting man kan der. Af anbefales værdige ting på Grande Terre kan nævnes fx at leje Quad-Bikes og tage en tre timers tur med guide. Vi har prøvet ATV’er før men netop denne tur gav god/sjov udfordring pga det varierende underlag, tilsat informationer om Guadeloupe og nogle billedskønne strækninger langs havet, hvor det (hvis ikke Guadeloupe dette år havde været ”angrebet” af alger) havde været muligt at bade. Hvis man er til windsurfing er det flere steder mulighed for at leje boards til særdeles gode priser og hvis man har bil bør man bestemt tage en køretur rundt på det nordlige Grande Terre, hvor der er et utal af lækre spots man skal se og f.eks. bade ved. Vi kan også anbefale en dagstur med båd til Petit Terre, hvor det er muligt at snorkle og se diverse flotte fisk, krebs, små hajer, rokker mv. og på selve øen er der leguaner, som gerne nærmer sig den mad dine bådværter tilbereder.
På Basse Terre (som vi pga dens frodighed synes er den flotteste del af Guadeloupe) er der regnskov med flere mulighed for at vandre, at leje kanoer og sejle ud til revet Jaques Costau for at snorkel blandt de vildt mange flotte fisk, så er der stranden med sort sand i Malendure og selvfølgelig flere muligheder for at dykke hvis man har certifikat.

Efter den franske del af Caribien tog vi videre til Tobago, hvor vi boede i egen villa “Hawksbill” som er beliggende i Stonehaven Bay hvor de store Leatherback Turtles går i land og lægger æg. Med en god portion tålmodighed og venten kan man godt se dette uden at have hyret en guide. Vi havde fornøjelsen af selv at spotte en af de store skildpadder og efter nogle timers venten på stranden gik hun i land og gav os den store oplevelse at se hende grave hul og lægge æg – den sidste del af oplevelsen måtte vi naturligvis dele med flere andre turister som ankom da deres “spottere” hentede dem.
Også på Tobago havde vi lejet en bil, så det igen var muligt at komme rundt på øen af de rimelig små bjergrige veje med venstrekørsel. Af fantastiske spots skal man klart besøge Englishman Bay, hvor man hvis man kommer tidligt har hele den fantastiske bugt for sig selv. Regnskoven mod nord er også et besøg værd og hvis man er til en udfordrende tur på 16 km kan man gå Gilpin Trail helt ned til Bloody Bay og retur. Turen gennem regnskoven byder på et leben af fugle (spottes dog bedst hvis man tager en guide med) og hvis man går tilbage ad vejen fornemmede at det ikke er helt normalt at folk går hele turen, for de lokale kom med mange “tumbs up” og “that’s the spirit” til os da de passerede i bil – flere stoppede endda og spurgte om vi ville have et lift.
På Tobago er det meget udbredt med “Street Kitchen” og der er ingen bekymring ved at benytte disse – find et sted hvor de lokale kommer så er maden god og anderledes.

Med venlig hilsen

Gitte, Lars og børnene