Bahamas

Bahamas består af 700 øer og strækker sig over 1200 km i en bue fra øst for Florida i en sydøstlig retning og rager kun 40-60 m op over havoverfladen. Bahamas er sand, vand og feriestemning og har man brug for lidt tid for sig selv, er der også mulighed for det. Kun 30 af de 700 øer er beboede og de mange øer dækker et landareal svarende til Fyn og Sjælland tilsammen. Alligevel kan Bahamas præstere 3.500 km kystlinje så der er gode chancer for at finde et frodigt koralrev eller en jomfruelig strand, som alle de andre ikke har opdaget endnu.

Øerne New Providence og Grand Bahama er de tættest befolkede og mest udviklede i østaten. De øvrige øer kaldes family islands og kan byde på typisk vestindisk atmosfære med calypsomusik og festivaler.  Bahamas’ hovedstad, Nassau er overskuelig og en blanding af caribisk charme og moderne storby. Byen har en livlig havnefront med blandt andet det berømte Straw Market og tæt ved ligger butiksgaden Bay Street, der er et slaraffenland af parfumerier og juvelerbutikker.

Bahamas har snorkle- og dykkerområder i verdensklasse, og det er muligt at dykke med hajer og havskildpadder. På øen Exuma er det muligt at svømme med grise. Fugleentusiaster bør lægge vejen forbi Crooked Island, der kan lokke med fiskeørne, flamingoer, kolibrier, hejrer og den drilagtige spottedrossel samt en mængde sommerfuglearter, der ikke findes andre steder på kloden.

Man flyver til Nassau fra Europa og derfra videre ud til de små øer enten med færge eller fly.

 

  • Dykning
  • Snorkling
  • Surfing
  • Kitesurfing
  • Golf

Inspiration